10/02/15 16:54
(http://pik.bg)

ПИК TV: Владимир Тошев: Знаем, че договорът за МиГ-овете е подписан от Кюмюрджиев

ПИК TV: Владимир Тошев: Знаем, че договорът за МиГ-овете е подписан от Кюмюрджиев

Не мога да ви кажа подробности. Ще питаме министъра на отбраната, от средствата за масова информация разбрахме, че е подписан договорът за ремонт на МиГ-овете ни, иначе заехме, че той се подготвя и според моите данни го е подписал зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, а не министърът. Това заяви пред БГНЕС в НС депутатът от ГЕРБ и член на комисията по отбрана Владимир Тошев.

За този договор логиката вероятно е икономическа и политическа, добави депутатът. Политическата е, че от руска страна имаше огромни затруднения. Не искаха да подпишат договорите по икономически и финансови причини, а ние не можем да останем без двигатели за авиацията, продължи той.

Няколко пъти сме имали срещи с министъра на отбраната и командващия ВВС- професионалното ръководство на ВВС изнася едни неща и като бройка самолети, и като цена на ремонта, и като възможности за поддържане на дежурството, а министърът и неговият екип- други неща. Нямаме яснота, заключи Владимир Тошев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване