10/02/15 18:06
(http://pik.bg)

ПИК ТV: Ненчев: Договорът за изтребителите ще бъде финализиран до дни

ПИК ТV: Ненчев: Договорът за изтребителите ще бъде финализиран до дни

Ще получим 2 двигателя за изтребителите МиГ-29 под наем до края на годината, които ще ги ползваме 2 години. Ще бъдат отремонтирани до края на април 6 самолета. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

Ненчев отбеляза, че предложената цена от руската компания РСК „МиГ” му се е сторила твърде висока и затова се е обърнал към полската страна, която му е предложила за цена на ремонт на двигател с 600 000 евро по-малка на двигател и на самолет по-малка с 1,2 млн. евро. Ако отремонтираме 10 самолета, спестената сума ще бъде значителна, според Ненчев.

ПГ на РБ декларира пълната си подкрепа за министър Ненчев, както подкрепя и решението за ремонт и модернизация на български изтребители. Този договор е пред подписване, потвърди Радан Кънев. Той каза, че разчита бюджетът за отбрана да бъде увеличен до 1,35% от БВП. Той заяви също, че вчера е било прието грешно решение по предложението на Таско Ерменков в закона, с което се ограничава правото на Йордан Бакалов да продължи да заема длъжността шеф на Военното разузнаване и разчитат на президентско вето по този въпрос.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване