10/02/15 08:29
(http://www.klassa.bg/)

Получихме шамар в лицето заради бежанците

 На регионалните избори в неделя получихме огромен шамар в лицето заради бежанците. Това признава в интервю за в.“Телеграф“ бившият австрийски канцлер Волфганг Шусел. Той посочва, че резултатите в Горна Австрия - една от най-големите и проспериращи провинции, са истинска катастрофа за Австрийската народна партия и за Социалдемократическата партия, които заедно загубиха около 17-18%, а гласовете отидоха за популистите.
„Това показва, че трябва много по-сериозно да се вслушаме в страховете и емоциите на хората. Защото дефицитът на доверие е по-опасен от дефицита в бюджета“, допълва Шусел. „ЕС направи няколко правилни стъпки. На първо място, помощи към лагерите за бежанци в региона - Йордания, Турция, Ливан. На второ място, увеличаване на помощите на ООН за храна. Другата мярка е да се подобри механизмът на ЕС за приемане и регистрация на бежанците по външните граници на съюза, за да се идентифицира всъщност кой от тях е истински политически бежанец и кой не е. Това няма да е лесно, защото предполага всичките 28 държави да си сътрудничат, не само страните от Шенгенското пространство. Освен това трябва да има ясни процедури как да не бъдат пренатоварени определени европейски страни за сметка на други и заедно с това трябва тези, които не са толкова икономически стабилни, да поемат бежанци, които имат основание да дойдат в Европа, да бъдат подкрепени финансово от страна на ЕС. Всъщност най-важно в крайна сметка е войната в Сирия да бъде спряна, тук става дума за разговори между Русия и САЩ, от една страна, с Иран и Саудитска Арабия и т.н., разбира се, и ЕС“, посочва още Волфганг Шусел пред „Телеграф“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване