10/02/15 12:29
(http://pik.bg)

Спипаха 501 нелегални мигранти при акцията на ДАНС, МВР и Прокуратурата

Спипаха 501 нелегални мигранти при акцията на ДАНС, МВР и Прокуратурата

Главният прокурор Сотир Цацаров, главният секретар на МВР Георги Костов и зам.-шефът на ДАНС Олег Петков дадоха съвместен брифинг, на който изнесоха данни от вчерашната национална спецакция. Главният прокурор обясни, че от 1 октомври в 6:00 ч. сутринта при съвместна акция между МВР, ДАНС и Прокуратурата са били задържани 501 нелегални емигранти.

Операцията е насочена срещу трафика на хора. Сотир Цацаров добави, че акцията е съобразена с влезлите изменения в НК и след старателна анализаторска работа от страна на ДАНС. Действията на институцията са били насочени към конкретни лица, организирали и ръководили канали за трафик на хора. В рамките на операцията са проведени масови проверки на автомобили и бусове, за които е имало информация, че са превозвали бежанци, били са проверявани и местата за настаняване на чужденци, както и изоставени сгради. Към този момент операцията все още продължава в някои части на страната.

Има задържани 501 нелегални емигранти. Образувани са 38 досъдебни производства и са задържани 46 задържани трафиканти. Олег Петков заяви, че служител на агенцията също е бил задържан, тъй като по оперативна информация е изнасял класифицирана информация по линия на контрабандата. Той посочи, че за момента не може да даде повече информация. В операцията са участвали 1637 служители на МВР, 300 единица техника, проверени са 955 обекта и местности, иззети са 20 бр. огнестрелно оръжие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване