10/02/15 10:51
(http://pik.bg)

Танева: Зоополицията в България ще е част от инструментите, с които ще се изпълни Законът за защита на животните

Танева: Зоополицията в България ще е част от инструментите, с които ще се изпълни Законът за защита на животните

Необходимо е създаването на зоополиция в България, която ще е част от инструментите, с които ще се изпълни Законът за защита на животните. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева на кръгла маса „Бъдещето на зоополицията в България” в Информационното бюро на Европейския парламент в София, предаде „Фокус”.

„Приветствам инициативата и усилията на г-н Емил Радев за създаването на зоополиция в България. Искам да изразя катогоричната си увереност, че е необходимо създаването на зоополиция в България”, обясни министър Танева.

„ Г-н Константин Пенчев, радвам се, че мога положително да отговоря за въпроса ви относно законодателна инициатива за изготвяне на Национална програма за безстопанствени кучета. Това беше една от първите инициативи, които МОСВ предприе", каза министър Танева. Тя благодари и на Фондация „Четири лапи”. „Дори и първият протест срещу министерството беше точно за изготвянето на тази програма. Използвам вашето изказване да споделя същото си впечатление – първата реплика на един народен представител от опозицията беше: „Ние дотук ли опряхме, другото не сме го решили”. Считам, че до края на годината този законопроект ще бъде приет", посочи министърът на земеделието и храните.

По думите й, БАБХ изготвя годишен анализ на изпълнението и ефекта на общинските програми за овладяване на популацията на бездомните кучета. „Те подсказват различни подходи. Сигурна съм, че след приемането на закона това трябва да го направим. В хода на всички законодателни инициативи винаги работим в дилаог с неправителствения сектор и се надявам, че сме намерили най-добрите решения", добави министър Танева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване