10/03/15 10:45
(http://pik.bg)

10 октомври е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

10 октомври е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

10 октомври е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес на предстоящите местни избори. Това съобщи Мина Илиева, секретар на Община Велико Търново, пише "Фокус".

Тя поясни, че документи могат да се подават в местната администрация всеки ден, включително в почивните. Всички, които искат да гласуват по настоящ адрес трябва да подадат заявление за това, защото присъстват в избирателните списъци на населено място, в което се водят по постоянен адрес.

''Имам в предвид, че ако аз имам постоянен адрес в Пловдив и настоящ във Велико Търново, аз в момента съм в списъка за изборите в Пловдив. Но ако си подам заявление да гласувам по настоящ адрес в Търново, вече по служебен път ние предаваме всичко това, и аз ще отпадна от списъка в Пловдив. По този начин се избягва двойното гласуване'', поясни още Мина Илиева.

По предварителните списъци, изготвени от Община Велико Търново, по постоянен адрес, право и уседналост за гласуване на предстоящите местни избори, имат 73 817 души. До 29 септември са подадени общо 902 заявления за гласуване по настоящ адрес, като най-висок брой молби има в селата Пчелище и Ново село.

Право за гласуване на Референдума имат 76 385 души от Община Велико Търново.

Заявления за гласуване по настоящ адрес за Референдума са подали 876 човека.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване