10/03/15 13:02
(http://pik.bg)

Microsoft влязоха в Книгата за рекордите на Гинес с най-безшумното място на Земята

Microsoft влязоха в Книгата за рекордите на Гинес с най-безшумното място на Земята

Microsoft разполагат със специално звукоизолирано помещение в своята Audio Labs лаборатория, където нейните инженери провеждат тестове с различни продукти, преди те да бъдат представени официално на пазара. Любопитното е, че сега тази уникална стая в централата на компанията стана притежател на собствен рекорд в Книгата на Гинес за най-безшумното място на Земята. Конкретните данни показват, че изолираната камера успява да достигне ниво на шум от невероятните -20.6 dbA, с което подобрява сегашното върхово постижение от -13 dbA, информира wmpoweruser. 

Въпросното помещение е изцяло отделено от всички други съоръжения в сграда 87 в централата на Microsoft, където са разположени още три звукоизолирани стаи. Любопитното е, че в него е разположен изкуствен манекен, който постоянно задава различни въпроси и така изпробва и подобрява възможностите на гласовата услуга Cortana. Докато това се случва множество инженери на компанията анализират нивата на звука и експериментират с различни шумове във фонов режим.

Технологичният гигант също така провежда много тестове в тези звукоизолирани помещения с високоговорители и микрофоните, които след това намират място в нейните таблети и смартфони. Ако искате сами да се разходите от своя компютър в най-тихото място на планетата ни можете да го направите като посетите този линк.  Предстои да видим колко време ще е необходимо на някой друг да отнеме рекорда за най-тихо място на планетата ни от Microsoft и нейната Audio Labs.

източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване