10/03/15 09:44
(http://pik.bg)

БДЖ: Холдингът не е давал съгласие за поставяне на предизборни агитационни материали върху част от недвижим имот „Водонапорна кула”

БДЖ: Холдингът не е давал съгласие за поставяне на предизборни агитационни материали върху част от недвижим имот „Водонапорна кула”

Холдингът не е давал съгласие за поставяне на предизборни агитационни материали върху част от недвижим имот „Водонапорна кула”. Това съобщиха от „Холдинг БДЖ” ЕАД във връзка с поставени предизборни агитационни материали върху рекламна площ - част от недвижим имот „Водонапорна кула”, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД, находяща се в гр. Димитровград, и отдадена под наем на „Евро Ферт” АД, ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД прави следното съобщение:

На 1-и октомври е констатирано, че върху горепосочената рекламна площ от 42 кв.м. водонапорната кула са поставени предизборни агитационни материали, което е в нарушение не само на договора за наем, но и на действащото изборно законодателство. 
„Холдинг БДЖ” ЕАД е търговско дружество със 100% държавно участие в капитала, а съгласно чл.182, ал.1 от Изборния кодекс, не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала. Съгласно чл.183, ал.3 от кодекса, агитационни материали се поставят на определените от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В случая, „Холдинг БДЖ” ЕАД като собственик на недвижим имот „Водонапорна кула”, не е давал съгласие за поставяне на предизборни агитационни материали върху въпросната водонапорна кула.
В тази връзка на 2-и октомври ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД изпрати писма до изпълнителния директор на „Евро Ферт” АД, Петър Кръстев, и и.д. кмета на гр. Димитровград, Светослав Стойков, с които ги уведомява, че в срок до 17:00 ч. на 03.10.2015 г. трябва да премахнат агитационните материали, поставени върху рекламната площ от 42 кв.м., представляваща част от недвижим имот „Водонапорна кула”. В случай, че това не бъде направено, ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще бъде принудено да поиска съдействие от компетентните органи за премахването на съответните агитационни материали за сметка на наемателя, както и ще предприеме действия за едностранно прекратяване на договора за наем без предизвестие и с усвояване на внесената от наемателя гаранция за изпълнение на основание чл.7, ал.3 от договора. 


Договорът за наем между „Холдинг БДЖ” ЕАД, като наемодател, и „Евро Ферт” АД, като наемател, е подписан на 02.04.2012 г. Съгласно този договор „Холдинг БДЖ” ЕАД е предоставило правото за временно и възмездно ползване, при условията на договора, рекламна площ от 42 кв.м. върху водонапорна кула, намираща се в гр. Димитровград, представляваща част от недвижим имот „Водонапорна кула”, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД. Съгласно чл.2, ал.2 от договора, наемателят трябва да ползва наетия обект за поставяне на рекламни пана с обща площ 42 кв.м.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване