10/03/15 11:04
(http://pik.bg)

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Пещера и Радилово се срещнаха с местното население

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Пещера и Радилово се срещнаха с местното население

Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев и кандидатът за кмет на Радилово от ГЕРБ Елена Рядкова дадоха символичен старт на предизборната кампания в селото, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Двамата представиха пред радиловци своите приоритети, с които се надяват да бъдат предпочетения управленски тандем. Елена Рядкова бе кмет на Радилово през последните няколко години за това срещата започна със своеобразен отчет на свършеното през тези години, а то не е никак малко и е видимо за местните хора. Тя подчерта, чепредстои още много да се направи. „Най-важното за тези години е, че е отпаднал големият въпрос за питейната вода. Вече няма режим, но се сблъскахме с много проблеми - проектът е правен върху план от 1987 г. с много пропуски, недоглеждане, слаб контрол от страна на общината и надзорната фирма. Сега има проблем с гаранционните срокове,с шахтите, с пропаданията по главната улица“, обясни Рядкова.

Николай Зайчев, който е експерт в работата с Европейските програми, обясни на присъстващите как по незнайни причини с неизпълнението на един проект, всъщност община Пещера е загубила милиони, отпадайки от 39-те големи общини в България.

Сега, според Зайчев, трябва много бързо да се наваксат пропуските, да се търсят алтернативи, за да се случат нещата, така че хората да усетят по-добрите условия за живот в трите населени места от общината. Най- приветстваната информация на срещата се оказа новината, че Николай Зайчев и екипът му ще съдействат за оборудването на помещение, в което да заработи дрогерия. Откриването на такъв обект в Радилово е заложено в Управленската програма на кандидата на ГЕРБ.

Сега има реална възможност да се случи и той гарантира, че ще помогне. „Това е надпартийно и надкампанийно действие, това е акт на човечност.Хората тук имат право да си купуват лекарствата, без да се налага да пътуват до града и да харчат допълнителни пари”, допълни Николай Зайчев.
Николай Зайчев и Елена Рядкова дълго разговаряха с хората, отговаряйки на всички въпроси, поставени им от радиловци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване