10/03/15 07:52
(http://www.klassa.bg/)

Реформаторите бранят Бакалов, искат президентско вето

 Реформаторите се юрнаха да бранят шефа на служба „Военна информация“ Йордан Бакалов, който след приетия ден по-рано Закон за военното разузнаване вече не отговаря на критериите за поста и ще трябва да го освободи. За да предотвратят такава развръзка за протежето си, от РБ настояха в кулоарите на парламента президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху въпросните текстове. Както „Монитор“ писа, те предвиждат човекът, начело на разведките, да бъде действащ армеец с висше военно звание. Бакалов обаче е цивилно лице и след влизането в сила на закона от 1 ноември би трябвало да оваканти поста.

„Смятаме, че се прие грешно политическо решение във вреда на националната сигурност и няма никаква причина толкова рязко да се ограничава кръгът на възможните ръководители на службата“, скочи вчера съпредседателят на РБ Радан Кънев, който е и лидер на ДСБ . Както е известно Бакалов е близък до бившия лидер на ДСБ и експремиер Иван Костов. Пак в негова защита се изказа и военният министър Николай Ненчев, който също е във властта от квотата на реформаторите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване