10/04/15 10:01
(http://www.klassa.bg/)

Американският президент изрази "дълбоки съболезнования" на близките на загиналите в „трагичната“ бомбардировка в болницата в Кундуз

 Държавният глава на Съединените американски щати Барак Обама изрази „дълбоки съболезнования“ към роднини и близки на загиналите в болницата на хуманитарната организация „Лекари без граници“ в афганистанския град Кундуз, предава AFP. По-рано стана известно, че бомбардировката, при която в събота загинаха 19 души, вероятно е осъществена от ВВС на САЩ. 
„От името на американския народ отправям моите най-дълбоки съболезнования на медицинските специалисти и цивилните граждани, убити и ранени при трагичния инцидент в болницата на „Лекари без граници“ в Кундуз“, се казва в официалното изявление на Белия дом. 
„Министерството на отбраната стартира пълно разследване и ние ще изчакаме резултатите преди да направим окончателно заключение за обстоятелствата около тази трагедия“, заяви държавният глава на Съединените американски щати. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване