10/04/15 16:31
(http://www.klassa.bg/)

В Западна Сирия руснаците се приемат като спасители

 Населението на сирийските провинции Латакия и Тарсус смятат руските военнослужещи за „верни приятели, които в течение на 45 години поддържаха династията Асад и в крайна сметка идват на помощ“, пише британският вестник The Observer.
„Руснаците са герои там. Хората срещат руснаците на техен език – „Добрый день!“ и сърдечно благодарят на президента Владимир Путин, който според тях ги спасява от тероризма“, пише в материала на вестника. Жителите на Латакия и Тарсус не се вълноват по кого точно нанасят удари руските изтребители – дали по позициите на „Ислямска държава“ или по други въстаници, защото в тези части на Сирия всички врагове на режима в Дамаск се разглеждат като врагове. Много местни жители също са на мнение, че Западът поддържа „Ислямска държава“.
„Виждаме че руснаците са решили да победят „Ислямска държава“ и другите терористи, докато американците и тяхната коалиция в крайна сметка не целят това. Миналата година те твърдяха, че се борят с тероризма, но „Ислямска държава“ се засили, а не отслабна. Тази коалиция е несериозна“, заяви пред вестника губернаторът на провинция Тарсус Сафуан Абу Саад. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване