10/04/15 10:35
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова: София вече е европейска столица на спорта

 „София вече е европейска столица на спорта”. Това каза кандидатът за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова на официалното откриване на 32 софийски маратон пред Националния стадион "Васил Левски".
"Виждам, че нямате търпения да дадем старта на 32 маратон. Ще ви припомня, че миналата година точно по това време открихме 31 маратон и се борихме София да бъде призната за Европейска столица на спорта 2018 г. Получихме, че вече София е Европейска столица на спорта", заяви Фандъкова.

Тя благодари на всички, които са подкрепили тази инициатива и изрази благодарност към спортното министерство в лицето на министър Красен Кралев, както и към Стефка Костадинова, която определи като един от най-любимите й спортисти. Фандъкова посочи още, че Стефка Костадинова е член на тази инициатива. 

"Най-важно е, че днес тук сме с вас и имаме много рекорди още преди старта на най-интересната дисциплина - маратонската дисциплина", каза сегашният кмет и претендент за следващ мандат на ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване