10/05/15 13:42
(http://pik.bg)

Калфин реагира остро на разделението на държавите при формиране на социалните политики в Европейския съюз

Калфин реагира остро на разделението на държавите при формиране на социалните политики в Европейския съюз

Днешното редовно заседание на Съвета на ЕС с участието на министрите на труда от страните-членки, започна с конфликт, който буквално раздели участниците на „членове на Еврозоната“ и такива, извън нея.

Това се случи, след като дни преди Съвета стана ясно, че само министрите от държавите в Еврозоната са поканени на неформална работна закуска, която ще се състои в часовете преди редовния Съвет. На тази покана държавите, които са извън Еврозоната реагираха остро, подписвайки общо писмо, в което изразяват несъгласие с фрагментиране на Съвета и разделението му на групи, съобщиха от МТСП. Естествено, началото на редовното заседание на Съвета на ЕС с участието всички министри на труда, започна с официални изказвания и коментари, по повод състоялата се по-рано среща.

„Основната цел на срещите на Съвета на ЕС е на тях да се търсят общи ефективни решения в социалната сфера и в сферата на заетостта. Това е и което хората очакват от нас – решения, които да обхванат всички граждани на ЕС. В момент, в който солидарността при провеждане на социалните политики на страните членки е изключително важна, разделянето на групи няма да доведе до осъществяване на целите на Съвета, които се основават на обединението на всички ни. Подобно разделение е подронващо авторитета на Съвета и противоречи на общоевропейските политики“, категоричен беше в изказването си пред останалите участници в Съвета – вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване