10/05/15 13:45
(http://pik.bg)

Нашенец с изложба в ЕЦБ

Нашенец с изложба в ЕЦБ

Най-новото попълнение в артистичната изложба в сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ) е голям наподобяващ скала алуминиев къс, който авторът му – българинът Недко Солаков, обещава да замени с великолепен шедьовър, съобщава "Ройтерс".

Има само една уловка. Преди това да се случи, Солаков казва, че установената във Франкфурт институция трябва да постигне всичките си цели и всички нейни служители да бъдат „напълно удовлетворени“.

Именно това условие е описано върху „Съобразената със средата творба на изчакване“.
„Това естествено никога няма да се случи, тъй като една сериозна институция никога не може да бъде удовлетворена“, казва авторът.

„Просто приканвам хората да си представят как би изглеждала подобна скулптура“, добавя той.

Творбата ще стои в приличното на пещера фоайе на ЕЦБ с височина 54 метра и ще бъде открита официално от директора на банката Марио Драги тази седмица.

Солаков казва, че чрез творбата си подхожда с ирония и хумор, които донякъде се отнасят и до строгите ограничения, с които е трябвало да се съобрази.

„Не можех да използвам запалими материали, творбата не можеше да е много тежка, не можеше да е много висока, тъй като би пресякла лазерните датчици на охраната“, обяснява Солаков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване