10/05/15 14:59
(http://pik.bg)

Паника в Пловдив! Гигантска дървеница стресира гости в Драматичния театър (снимки)

Паника в Пловдив! Гигантска дървеница стресира гости в Драматичния театър (снимки)

Гигантска дървеница изкара акъла на гости на Драматичния театър в Пловдив, видя на място репортер на Марица.бг.

Огромното насекомо, с размери на малко врабче, пикира в двора на Драмата и се блъсна в камерата на тв екип, дошъл да отрази пресконференцията за премиера на спектакъл.

Две журналистки изпаднаха в истерия, едната силно пребледня, когато „чудовището” мръдна с крака. „Живо е, живо”, прошепна с ужас колежката й.  Храбрият оператор обаче захлупи с две шепи  дървеницата и внимателно я отнесе далече. После момчето реши да запази насекомото и грижливо го скри в жабката на колата.   

Гигантски насекоми паникьосаха пловдивчани. Първите два екземпляра с размери на врабчета - около 10-15 см, и с огромни ококорени очи влетели в Пешеходния мост преди седмица. Единият кацнал на главата на възрастна дама, която се разпищяла и започнала да маха с ръце, разказаха очевидци. Другият крилат натрапник кротко се приземил и запълзял по настилката. Скупчихме се да ги наблюдаваме. Беше ни интересно, но и страшничко. Виждали сме огромни бръмбари, но такова чудо даже и от картинки не знаем, коментира Никола Балабанов. Той и приятелят му се страхували да ги пипнат. Побутнали ги с пръчка, а насекомите бързо литнали към един от изходите на моста. Преди това успели да снимат едното "чудовище".

Това е водна дървеница,  известна още като нилски водоплав. Тя бе разпозната по снимката от проф. Радослав Андреев, преподавател в катедра „Ентомология” в Аграрния университет. Той уточни, че по това време на годината насекомите прелитали у нас от Гърция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване