10/05/15 12:00
(http://pik.bg)

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" струва малко под 20 млн. лв.

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" струва малко под 20 млн. лв.

Общата стойност на рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" е малко под 20 млн. лв. Това каза пред журналисти заместник-кметът Любомир Христов, по време на инспекцията на участък в ремонт по бул. "Цариградско шосе", цитиран от "Фокус".

"Включва се цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и три големи подлеза. Автомобилният тунел, който свързва бул. "Цариградско шосе" с телевизионната кула, също е част от този проект", заяви той. Любомир Христов посочи, че много се гордее с новите еластични огради, които са поставени по протежението на булеварда. „Те са с изключително носимоспособност от гледна точка на скорост на движение и тежест на превозното средство, което евентуално би се ударило.

"Изпълнява се разширение на спирковите пера, където се налага това, тъй като имаше участъци, които бяха изключително тесни, с голяма степен на опасност за хората, които чакат там. В момента се поставят допълнителни обезопасителни елементи, разширен перон, съответната инфраструктура и навеси. Прилежащата територия също се рехабилитира основно - изцяло нови тротоари по цялото протежение, със съответните мерки за достъпна среда", обясни Хрисов. "Повдигнати са пешеходни пътеки в локала, поради необходимостта да бъде допълнително намалена скоростта на движение в този участък", посочи Любомир Христов.

"Паралелно с това продължава работата по програмата за рехабилитация и основен ремонт и изграждане на малки улици. До момента над 35 улички изцяло са приключили, продължаваме работата по още осем в различни райони на града", поясни зам.-кметът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване