10/05/15 13:56
(http://pik.bg)

Христо Иванов: Създаването на Националния институт за правосъдието е най-успешната стъпка за съдебна реформа в България

Христо Иванов: Създаването на Националния институт за правосъдието е най-успешната стъпка за съдебна реформа в България

Създаването и начинът на работа на Националния институт за правосъдието е най-успешната стъпка за съдебна реформа в България. Това каза правосъдният министър Христо Иванов, в обръщението си към кандидатите за младши съдии и младши прокурори по време на откриването на учебната година в Националния институт на правосъдието, предаде "Фокус".

"Когато говорим за съдебна реформа, предполагам, че всеки един от нас си задава въпроса кои са добрите примери за промяна. Списъкът не е малък. В него има и други примери, но той винаги ще бъде оглавяван от Националния институт за правосъдието. Много се радвам, че младите хора имат възможност да се възползват от този успех", посочи министър Иванов.

Той пожела на кандидат-магистратите, които ще се обучават в института, да продължават да надграждат професионалните си успехи.

"На Вас се пада задължението след време да бъдете лицето на българската правосъдна система. Това се случва в момент, в който на различни нива се води дебат за бъдещето на съдебната власт и нейното реформиране, подобряване и модернизация. Дебатът се води в контекста на ежедневната работа на ВСС и всеки български магистрат. Вие сте тези, които трябва да дадете сборния образ на бъдещото поколение", посочи още в обръщението си министър Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване