10/05/15 11:10
(http://pik.bg)

Цачева: Предизвикателството да се справим с огромния миграционен натиск стои пред всяка от държавите в Черноморския регион

Цачева: Предизвикателството да се справим с огромния миграционен натиск стои пред всяка от държавите в Черноморския регион

Предизвикателството да се справим с огромния миграционен натиск стои пред всяка от държавите в Черноморския регион. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в приветствието си по повод откриването на 45-то заседание на Икономическия комитет и 46-то заседание на Правния комитет на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество, което се провежда край Варна, предаде "Фокус''.


Цецка Цачева посочи, че въпросът с миграцията има своите икономически, политически, финансови, социални и чисто човешки измерения. „Европа днес трябва да покаже солидарност, но и да намери правилния баланс за запазване на сигурността си. Мерките, които предприемаме трябва да отчитат необходимостта от опазване на границите ни, от спазване на законността и реда в държавите, но и за предоставяне на хуманни условия на хора, които търсят спасение от бедствието на войната. Може би реакцията ни е закъсняла, защото вече обсъждаме един силно напреднал процес – това още повече изисква от нас да предприемем спешни мерки”, заяви Цецка Цачева.


В приветствието си тя посочи още, че нашият регион става все по-силно изложен на риска и един разрастващ се проблем да подкопае основите на стабилността, ако спешно не се намери решение на бежанския въпрос. По думите й справянето с проблема изисква участието на всички държави в света, но Европа е силно и пряко засегната и трябва да отстоява своите интереси. „Днес повече от всичко нашият регион се нуждае от обединени усилия, от съвместни действия и разбирателство, но и от взаимно доверие и мъдрост, за да не изгубим баланса между националните интереси и хуманността” , каза още Цецка Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване