10/06/15 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Telenor продава дела си в руски оператор

 Норвежкият телекомуникационен холдинг Telenor, обяви намеренията си да продаде дела си от 33% в руската Vimpelcom Ltd, която е собственик на едноименния руски оператор и на търговската марка "Билайн", съобщава „Прайм”.
Скандинавците отчитат, че миноритарният дял, притежаван от тях им създава трудности. На базата на стратегически анализ шефовете на Telenor Group са решили да продадат акциите.
Инвестицията на норвежците вече се е изплатила, изчисляват от руската агенция. Telenor са инвестирали във Vimpelcom 15 млрд. норвежки крони (около 1,77 млрд. долара) и са получили досега под формата на дивиденти 2,37 млрд. долара, колкото е пазарната стойност на акциите в момента. От компанията отбелязват обаче, че цената на една акция на Vimpelcom в през третото тримесечие е 4,11 долара, а балансовата стойност - 5,64 долара. От скандинавската фирма не уточняват в какъв срок планират да реализират продажбата на акциите.
Холдингът Telenor работи на пазарите на телекомуникационни услуги в Азия, Скандинавия, Централна и Източна Европа, включително и у нас. В България те купиха преди време „Глобул”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване