10/06/15 22:06
(http://www.klassa.bg/)

Новата Серия 7 разкрива перспективите на лукса при шофирането

 Новото BMW Серия 7 беше представено предпремиерно на българския пазар пред избрана публика преди броени дни. Новият модел разкрива бъдещето на лукса при шофирането още днес. С първото представяне стартира кампанията за въвеждането на флагмана на BMW в България. Стартът на продажбите у нас и в Европа е на 24 октомври 2015 г., но моделът ще бъде представен пред широката публика на Автомобилния салон София 2015 г., който започва на 17 октомври.

Всяко поколение на BMW Серия 7 поставя нови стандарти в автомобилостроенето. Така е и с шестото поколение на луксозната лимузина, безспорно най-технологичния автомобил, който BMW е създавало някога. Благодарение на изключително голям брой технологични иновации, новата баварска „седмица” съчетава елегантност и комфорт, динамика на управлението и икономичност, сигурност и лукс, както никой друг досега. Още при въвеждането си на пазара флагмана на BMW се предлага в два варианта на каросерията с нормално и дълго междуосие. Външният вид на новото BMW Серия 7 от пръв поглед изразява характерния баланс между ексклузивност и динамика, висока прецизност в детайлите, висококачествени материали и прецизна изработка. Спортният M-пакет още по-интензивно подчертава динамичната природа на новото BMW Серия 7. Предвиден е и пакет Individual за клиентите с индивидуални предпочитания.

 

В новото BMW Серия 7 са постигнати иновации при по-ниско тегло, повишена динамика при намален разход на гориво, по-високо ниво на лукс при но-ниски емисии. На върха на гамата от двигатели за новото BMW Серия 7 при въвеждането му на пазара е всеобхватно модернизираният 4,4-литров 8-цилиндров агрегат и технология с два турбокомпресора във V-образното пространство между двата реда цилиндри. Мощността му е 450 к.с., а разходът на гориво и вредните емисии са значително намалени. При моделите BMW 750i xDrive и BMW 750Li xDrive новият V8 двигател е комбиниран с интелигентното двойно задвижване от модернизираната система xDrive. 3,0-литровият редови 6-цилиндров мотор е от новото поколение агрегати на BMW и в моделите 740i и 740Li мощността е с увеличена до 326 к.с. мощност. 3,0-литровият дизелов двигател на 730d и 730Ld също комбинира увеличената до 265 к.с. мощност. Максималният му въртящ момент вече е 620 Нм и осигурява особено внушителна тяга. Акустичният комфорт на 6-цилиндровия дизелов двигател също достига ново ниво. Насоченият към бъдещето характер на новото BMW Серия 7 се подчертава и от разширяването на гамата от модели с 740Le и 740Le xDrive. При Plug-in хибридните модели е ползвана и задвижващата техника xDrive, базирана на i-моделите. Интелигентното управление на взаимодействието между 2,0-литровия двигател с вътрешно горене с технология TwinPower Turbo и интегрирания в 8-степенната трансмисия Steptronic електромотор позволяват на BMW 740e да впечатлява с въодушевяващо динамично ускорение, както и със значително намалени разход на гориво и нива на вредните емисии. При обща системна мощност от 326 к.с. луксозните лимузини 740e и 740Le имат среден разход на гориво от 2,1 л/ 100 км и среден разход на електроенергия от 12,4 кВтч за 740Le xDrive. Цените започват от 169 350 лева.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване