10/06/15 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Робот учи децата в клас

 Работилница Wonder, създател на популярните Dash & Dot програмируем робот за деца, пусна ново приложение, наречено Wonder. С приложението, компанията има за цел да въведе децата в роботиката, която "превръща компютърните науки в всекидневна игра за детето."

 

Пускането на приложението идва след съобщението през май, че Wonder Workshop са привлекли 6.900.000 щатски долара от нов инвеститор WI Харпър Group и няколко предишни инвеститори, включително Madrona Venture Group и Maven Ventures. Тези инвестиции донесоха общо финансиране за около 16 милиона долара и Wonder Workshop заяви, че ще използва парите, за да продължи разширяването си на нови пазари.

 

Когато става дума за образователни играчки, училищата представляват стратегически важен пазар за предприемчивите фирми. Wonder Workshop и други като Sphero, които правят програмируема топка робот, се стремят да се създаде нова продуктова категория. За да оцелеят и да докажат, че техните роботи предоставят значителни образователни ползи. Wonder Workshop има особено успешно позициониране на Dash & Dot като инструмент за ранно техническо, електронно и научно образование, което е отправна точка при разговорите за разработването на учебните програми и националната конкурентоспособност. След като имате училищата, е много по-лесно да привлечете родителите.

"Създаването на програми в партньорство с преподаватели от цял свят винаги е било част от нашата мисия", заяви съоснователят и главен изпълнителен директор Викас Гупта.

Wonder Workshop представи Dash & Dot през декември 2014 г. и се похвали с 3.5 млн. долара от продажби през първия месец. Базираната в Сан Матео, Калифорния, компания е основана през 2012 г. от Викас Гупта, Саураб Гупта и Майкъл Грийвс, изобретатели, дизайнери, програмисти и родители с мисията да направят програмирането достъпно за децата. Dash и Dot се появи в Белия дом и сега се използва в около 600 начални училища в цяла Америка.

 

За да се подпомогне навлизането в училищата, компанията наскоро стартира портал за учители, който предлага уроци съобразени с учебната програма. Приложението Wonder, което Wonder Workshop представи разполага с интерфейс, предназначен за деца, който съчетава неструктурирана игра с вградени в приложението предизвикателства, изградени около лесно програмиране. Използването на базирани на изображения икони, помага на децата да правят техни собствени, програми игри. Вълшебния момент е, когато Dash & Dot изпълни тези програми. Голямата идея е, децата да се научат, че програмирането е умение с приложение в реалния свят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване