10/06/15 05:17
(http://www.klassa.bg/)

САЩ се оправдаха с афганистанците за кръвта в Кундуз

 Американски висши военни заявиха, че бомбардировката на болницата в Кундуз, при която загинаха 22 души, е извършена по информация подадена от афганистанските сили, предаде АП. Командващият въоръжените сили на САЩ в Афганистан генерал Джон Кемпбъл заяви пред Пентагона, че атаката срещу болницата не е била за подкрепа на американските сили в района, а е била извършена по молба от афганистанската армия. Освен това генералът добави, че цивилните жетви са „случайни“.

Ден преди това хуманитарната организация "Лекари без граници" призова независима международна структура да разследва въздушния удар. Благотворителната група даде да се разбере в изявление, че не може да разчита на разследването, започнато от американските въоръжени сили. При ясната презумпция, че е било извършено военно престъпление, ние искаме пълно и прозрачно разследване на случая от независим международен орган, призова "Лекари без граници" и обяви, че прекратява дейността си в Кундуз.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване