10/06/15 14:52
(http://www.dnevnik.bg/)

Шофьорите на таксита вече ще трябва задължително да са наети от фирма


Таксиметровите услуги да се извършват само от търговци, които притежават удостоверения за регистрация, това предвиждат приетите днес на първо и второ четене промени в Закона за автомобилните превози, предаде БНР. Досега таксиметровата дейност можеше да се извършва и от водачи, извършващи дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка.

С гласуваните промени се премахват затрудненията при извършването на контрола за спазването на изискванията на закона, които към настоящия момент съществуват предвид необходимостта да се изследва въпросът кой действително е превозвачът, извършващ дейността, посочват вносителите от ГЕРБ Цветомир Михов и Иван Вълков.

Цветомир Михов смята, че при досегашната практика за преотстъпването на лиценза на водач, който е самоосигурено лице, се размива отговорността и компетентните органи често се затрудняват да налагат санкции. Промените ще влязат в сила един месец след обнародването им в Държавен вестник.

Подобен казус имаше с фирма, копираща популярна таксиметрова компания, за която "Господари на ефира" направиха серия от репортажи, показващи возене на силно завишени цени. Собственикът на провинилата се компания обяви, че той просто е дал колите на шофьорите и как ценообразуват те не е негов проблем.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване