10/08/15 10:39
(http://pik.bg)

Борисов Инвестирани са 100 млн. лв. в София Тех Парк, трябва да отвори врати на 26 ноември

Борисов Инвестирани са 100 млн. лв. в София Тех Парк, трябва да отвори врати на 26 ноември

София Тех Парк трябва да отвори врати на 26 ноември. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението на София Тех Парк, където се срещна с европейския комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас.

По думите на Борисов, на официалното откриване ще присъства европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас и еврокомисарят Юрки Катайен, с който сега се работи по тези 200 млн. евро., за малките и средни предприятия в България.

"Надяваме се до тогава София Тех Парк да стане", заяви премиерът. "Освен магистрали, жп линии, пречиствателни станции, зали и в инфраструктурата, държавата инвестира и в този индустриален парк, където са лаборатории и само високи технологии”, заяви премиерът.

"Когато бъде открит, той ще има връзка и с пешеходен мост на бул. "Цариградско шосе", уточни Борисов. Той покани фирмите и компаниите да дойдат и така, както се разви "Бизнес парк" в ж.к. "Младост", така и София Тех Парк да стане едно място, където иновациите, технологиите, най-върховите постижения в науката и в образованието да се развиват.

"Над 100 млн. лв. до момента е инвестирала държавата в този парк и мисля, че след години ще се оцени високо", добави Борисов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване