10/08/15 09:09
(http://pik.bg)

Виктор Николаев мисли да сменя професията? Обмисля да става шофьор на "Юбер"

Виктор Николаев мисли да сменя професията? Обмисля да става шофьор на "Юбер"

Виктор Николаев май обмисля да смени професията. Мога ли да стана шофьор в „Юбер”? Така водещият се поинтересува за условията на наемане на водачи в добилата скандална популярност таксиметрова фирма. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излезе със становище за спиране на услугата на компанията у нас.

”Юбер” беше обвинена в нелоялна конкуренция и е лишена от правото да работи в страната, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на българското законодателството.

„Ще ви трябва чисто съдебно минало, справка от КАТ да нямате нарушения, валидна шофьорска книжка, застраховка на колата и годишен технически преглед”, отговори Димитър Радуков, генерален мениджър на „Юбер”-България.

По телефона Марио Гаврилов, говорител на КЗК, коментира казуса с компанията: „Всички останали фирми плащат за определени лицензи и подлежат на определена регулация. Като държавен орган не можем да си позволим да коментираме закона, ние го изпълняваме такъв, какъвто е. Нашето становище е само констативно”.

„От копърките няма оплаквания, а от „Юбер”, които ни правят услуги – има”, вметна Виктор Николаев.

„Юбер" имат предимство на пазара чисто целево. И докато другите правят разходи, тази компания няма такива”, заяви Гаврилов.

„Относно конкуренцията ние предлагаме реално по-добрата алтернатива. Хората в интернет говорят за нас и това е важно с положителен знак. Като цяло в ЕС еквивалентът на КЗК са се изказали положително за „Юбер”. Мнението на комисията няма прецедент в Европа. В момента предстои ВАС да се произнесе по жалбата на „ЮБЕР”, заяви Димитър Радуков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване