10/08/15 07:05
(http://pik.bg)

ДА „Архиви” ще получи автентични документи на Кимон Георгиев

ДА „Архиви” ще получи автентични документи на Кимон Георгиев

Днес по повод 64 години от създаването на държавните архиви в България Държавна агенция „Архиви” ще даде пресконференция с два основни акцента - архивните документи част от проекта Смарт класна стая и обществената подкрепа за архивите и ролята на дарителя за опазването на националната памет.

В навечерието на професионалния празник архивната институция традиционно организира различни инициативи, за да поговорим отново за необходимостта от опазването и популяризирането на архивите като част от националното културно богатство и ценен информационен източник.

По време на пресконференцията ще бъде представено едно полезно начинание – архивните документи да станат част от интересен, интерактивен диалог, полезен както за ученици и учители, така и за обикновения потребител. Председателят на Държавна агенция „Архиви“ и изпълнителният директор на Samsung България, ще подпишат споразумение за сътрудничество, благодарение на което пътят от архива до класната стая ще става все по-кратък.

Ще бъде отбелязан Деня на архивиста и с искрена признателност към един от големите дарители на архивите. Известният общественик Гиньо Ганев официално ще предостави притежаваните от него оригинални автентични документи на емблематичния за отминалия ХХ в. български политик и държавник Кимон Георгиев. С подписването на договора за дарение на държавно съхранение постъпва още един много значим фонд. Обемът на документите е около 6 линейни метра и ще бъдат регистрирани в Централния държавен архив като личен архив „Кимон Георгиев“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване