10/08/15 11:59
(http://pik.bg)

Мариета Захариева разговаря с еврокомисаря по наука и иновации Карлос Моедас

Мариета Захариева разговаря с еврокомисаря по наука и иновации Карлос Моедас

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева разговаря с еврокомисаря по наука, изследвания и иновации Карлос Моедас.

Това се случи по време на конференция на Министерството на образованието и науката, посветена на основните анализи и препоръки за оценка на научно иновационната система в България. Двамата обсъдиха възможностите за подпомагане на малките и средните предприятия по рамковата програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

По нея ЕС ще подпомага науката и иновациите в области като информационните технологии, нанотехнологии, усъвършенствани производствени технологии, роботика, биотехнологии и космос. Отделно ще има средства за новаторски проекти в отговор на седемте обществени предизвикателства в „Хоризонт 2020“ - здравеопазване; селско стопанство, морско дело и биоикономика; енергетика; транспорт; действия по климата, околна среда, ресурсна ефективност и суровини; мислещи общества; сигурност.

Еврокомисар Моедас заяви, че двамата ще продължат дискусиите по време на неговото посещение отново в България през ноември по време на официалното откриване на „София Тех парк“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване