10/08/15 22:43
(http://www.klassa.bg/)

Нова система предупреждава за цунами

 Ако сте оживели сред огромното земетресение и вълните цунами през 2011 г. в Япония, тогава ще знаете колко ужасяващо събитието беше ако сте били жертва, а не само гражданин на Япония от някоя не засегната префектура. Издържливостта на човешкия вид е доказателство за нашия смел дух, но ако имаше някаква система за ранно предупреждение, която по-добре и по-точно да известява за бедствия, биха могли да бъдат спасени повече човешки животи. Mitsubishi мисли също така, за това те са създали система за наблюдение на цунами.

Тази конкретна система ще извлича данни за компонентите на цунами от конвенционалните радарни наблюдения на морската повърхност, които ще помогнат на изследователите да разберат за цунами по-рано от нормалното. Времето за реакция при природно бедствие и всяка секунда е от значение, защото за някои може да е разликата между живота и смъртта. Система на Mitsubishi използва разширен цунами модел, който е базиран на теорията за дълги вълни в плитки води и позволява да направи точна преценка за височината на цунамито и според това да определи дали е необходимо да се евакуират хора от даден район.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване