10/08/15 13:54
(http://www.dnevnik.bg/)

Поне трима загинали и блокирана магистрала "Хемус" след катастрофа с над 30 коли (обновена)


Няколко загинали и ранени има при верижна катастрофа на магистрала "Хемус", в която са участвали повече от 30 автомобила, съобщиха от областната дирекция на МВР - София. Загинали са трима души. Други четирима са сериозно пострадали и са транспортирани към болнични заведения за оказване на медицинска помощ. По-леко ранените са около десет.

В болница "Света Ана" са били транспортирани четирима души, като трима са оставени за лечение. Те са основно с гръдно-коремни травми и фрактури. И тримата хоспитализирани са били зад волана на своите автомобили. В "Пирогов" са настанени четирима ранени, но за момента няма данни за тяното състояние.

Инцидентът е станал в тунел "Витиня" в посока Варна около 13 часа. Докато бъде разчистен пътят, движението се пренасочва по обходен маршрут - стария път София – Ботевград. На място има полицейски и медицински екипи. Като алтернативни маршрути могат да се ползват и пътищата София – "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом и София - Ребърково - Своге - Елисейна - Мездра - Ботевград.

В платното в посока Ботевград се образува километрична опашка от автомобили. Според "Нова телевизия" сред чакащите е била и линейка, превозваща донор за трансплантация към Велико Търново, но е направен коридор, по който тя да премине. Все още не ясна причината за инцидента.

Според водачи, цитирани от Би Ти Ви, на пътното платно е имало разлято масло, което наред с мократа настилка, е причина за катастрофата. Загиналите са били в коли, заклещени между тирове, които не са успели да спрат. Около 16 часа към мястото на катастрофата бяха изпратени кранове с голяма товароносимост, които да отстранят авариралите камиони.

 

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване