10/08/15 16:07
(http://pik.bg)

Соня Ангелова, кандидат на ББЦ за районен кмет в Пловдив: Общините работят с двоен аршин за „наши“ и „ваши“, нужна е промяна!

Соня Ангелова, кандидат на ББЦ за районен кмет в Пловдив: Общините работят с двоен аршин за „наши“ и „ваши“, нужна е промяна!

Общините работят с двоен аршин за „наши“ и „ваши“. Държат се с обикновените граждани като феодали, постоянно трябва да им се молиш да си свършат работата. Разполагам с достатъчно доказателства за това как просто забатачват документите на колеги. Вероятно нарочно. Често от некомпетентност, но по често по причини много близки до корупцията. Това трябва да се промени най-накрая, прекалено дълго е тази практика. Така коментира решението си да се кандидатира за кмет на пловдивския район Северен и за общински съветник председателят на Националното сдружение на заведенията в България Соня Ангелова.

Самата тя е била репресирана от властта през последните години и добре знае цената на безобразното отношение към хора и бизнес на общинската администрация. Затова е решена да влезе в битка със статуквото и да промени сегашния модел.

„Проблем за хората не са нито магистралите, нито велоалеите, нито напъните на управляващите да разделят баницата. Проблем им е в какво живеят и как живеят, какъв шанс имат за развитие и каква помощ получават от местната власт. Програмите на всички политически сили се припокриват. Да се чуди тогава човек защо има партии. Защото каквото и да ви говорят – става дума за пари. Нашите идеи са социално ориентирани, дори останалите да ги намират за екзотични“, посочва кандидат-кметът на ББЦ.

Ангелова определя като най-важен приоритет повишаването на жизнения стандарт на хората с всички възможни средства.

За да не звучи популистко, тя дава конкретен пример на лошо разпределение на средствата и е категорична, че пари има, но те отиват на погрешното място. „Общинските служители, приближени на местната власт, официално получават по 600-700 лева заплата. Към това обаче прибавят всякакви бонуси, участия в комисии, командировъчни и какво ли още не …така сумата набъбва тройно. В същото време помощният персонал в детските градини и ясли, който е под опеката на кмета, получава по 250 лева чисто месечно възнаграждение. Представете си какви кадри гледат най-скъпото ни – децата, докато администрацията набъбва. Има механизъм възнагражденията на двата сектора да се изравнят. В края на краищата много по-тежко е да обгрижваш 25 деца едновременно. Представете си какви крайни лишения карат тези жени да стоят там за 250 лв. месечно! Накрая кметът бодро пристъпва да открива учебната година и …му ръкопляскат!“

Избрах ББЦ, защото тя е носител на промяната. Ясно е, че съм против статуквото в момента. Не виждам своето място при останалите политически мастодонти.

В ББЦ никой не ми казва какво да мисля или говоря. С други думи говоря си без цензура", обяснява Ангелова. Тя пожелава на пловдивчани да "уцелят седемнайската", да започнат да мислят и да прогледнат, защото в момента ги облъчвали с платени компромати по медиите. „Опитаха се да ни съсипят, но ние устояхме, ББЦ устоя.

Да, платиха на шепа политически еднодневки, но структурите по места са непокътнати. Въпрос на организация и на политическа воля“, обяснява избора си кандидат-кметът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване