10/08/15 07:19
(http://www.klassa.bg/)

Стартираща компания ще използва дрони за засаждане на дървета

  Обезлесяването се превръща във все по-голям проблем - горите на планетата губят около 10 милиарда дървета всяка година, пише Tech Times. Засаждането на нови дървета обаче е бавен и скъп процес, който при това трудно може да възстанови вече нанесените вреди. Стартиращата компания BioCarbon възнамерява да използва модерните технологии, за да засажда дървета в голям мащаб, замествайки хората работници, чийто труд е скъп. 
Фирмата посочва, че дроните биха могли да пръскат семена в обезлесени райони, за да възстановят популацията от дървета. Роботизираните машини биха могли да се използват за картиране на топографията на дадена зона, както и на хранителните вещества в почвата. Тази информация пък би могла да се обработи с компютърен алгоритъм, за да генерира “схема за залесяване”, която да се инсталира в дрона. Летейки на височина 3 метра, роботизираната летателна машина ще пуска семена на предварително определени места. 
Екипът е представил новата система по време на среща в централата на ООН. BioCarbon е една от 14-те стартиращи компании, които са били избрани да представят идеите си по време на конференцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване