10/09/15 15:29
(http://www.dnevnik.bg/)

МВР, ДАНС и прокуратурата работят по над 70 сигнала за изборни нарушения


Национално междуведомствено звено между МВР, ДАНС и прокуратурата ще приема и обработва всички сигнали за изборни нарушения. Там ще се работи и по образувани разследвания за престъпления против политическите права на гражданите. То ще бъде ръководено от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов

Това стана известно на среща между главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Румяна Бъчварова, шефът на ДАНС Димитър Георгиев и представители на Патриотичния фронт, ГЕРБ и БСП. Покана са получили всички партии. Формирането на такова звено е традиционно за всеки вот.

То ще има и поделния по области, в които участват също представители на държавното обвинение. Досега са постъпили над 70 сигнала за изборни нарушения, от които над 10 са образуваните разследвания. Задържани са осем души. 

От 15 октомври ще работи и телефонна гореща линия за приемане на сигнали, а от 19 октомври всекидневно ще има информация за работата на звеното.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване