10/09/15 14:59
(http://radiomilena.com/)

Работна среща по проблемите на сигурността

bsuРаботна среща по проблемите на полицейска дейност, предоставянето на „услугата сигурност” и възможностите за кариерно развитие в системата на МВР, бе проведена днес с участието на обучаеми по магистърска програма „Администрация и управление на системата на националната сигурност” към Центъра по юридически науки на БСУ.
Магистрите бяха посрещнати от символичните домакини на проявата – Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и зам. директора – комисар Владимир Маринов, които представиха структурата на крайморската полицейска дирекция, различните звена в нея, както и основните направления за полицейска дейност.
Специално внимание по препоръка на водещия занятието – доц. д-р Мария Нейкова – заместник декан на Центъра по юридически науки, бе отделено на темата „Корупция”, като въпросите на магистрите, касаеха начините за ограничаването на корупционното поведение, като и за ограничаване на възможностите за активен и пасивен подкуп. Интерес предизвика темата, свързана с полицейските действия по неутрализиране притежаването, производството и разпространението на наркотични вещества, както и предвидените законови санкции.
Обсъдени бяха и възможностите за кариерно развитие в системата на полицията, като изрично бе уточнено съществуващото конкурсно начало при подбор на кадрите в сферата на сигурността. Доц. Нейкова изтъкна важността на образованието при кандидатстване за ръководни позиции във вътрешното ведомството, както и универсалността при получаване на юридическа квалификация в съчетание с магистратура „Национална сигурност”. В края на срещата магистрите благодариха на Ръководството на ОДМВР – Бургас за отделеното внимание, като изразиха желанието си не след дълго да се върнат отново в крайморската полицейска дирекция, но вече не като гости, а като нейни служители.

Публикувана на 10/09/15 14:59 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/L7rAsiutlGY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване