10/10/15 09:37
(http://pik.bg)

Ивайло Калфин: Ноември ще стане ясно за коледните добавки

Ивайло Калфин: Ноември ще стане ясно за коледните добавки

Не искам да коментирам приключенията на Волен Сидеров. В това няма нищо случайно. Организирано е с предизборна цел. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин.

Освен темата за поредния скандал с Волен Сидеров той говори и за коледните добавки за пенсионерите. Изплащането на коледни добавки зависи от изпълнението на бюджета. Искрено се надявам да има такива. Разговарях с министър Владислав Горанов. Към този момент нещата изглеждат доста добре. Когато всичко е ясно и точно, ще кажем какво става.

Очаквам това да се случи в началото на ноември, разкри Калфин. Новите пенсионери от 2017 година натам ще получават по-високи пенсии. Това им е гарантирано от формулата за изчисляване на пенсиите. За останалите има два варианта. При тях увеличението на пенсиите е свързано с огромни средства. Има 2,5 млн. пенсионери. Те трябва да влязат в пенсионната система.

Това е доста трудно да се случи. Другата възможност е да заработят приетите от парламента промени. Видно е, че втория вариант е много по-реално да се случи, поясни социалният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване