10/10/15 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Мицубиши направи кола с добавена реалност

 В навечерието на своя световен дебют на автомобилното изложение в Токио по-късно този месец, Mitsubishi показа компютърни графики на най-новия си концептуален автомобил, eX.

„Активен, пулсираща дизайн", като Mitsubishi го поределя е визуално интригуващ, но не е единственото концептуално в автомобила. Това е предното стъкло с добавена реалност. Може да помислите, че това е за отвличане на вниманието. Но всъщност е точно обратнотото.

 

Предното стъкло с добавена реалност има за цел да държи очите на водача върху пътя пред него като показва информация в предното поле на видимост на водача която обикновено се показва на екрана на арматурното табло. Тази информация включва навигация, дистанцията между колите, предупреждения за напускане на пътната лента и за пътни знаци, информацията за които е събрана от бордовата камера и система за разпознаване на пътните знаци.

Това не е единственият екран в кросоувъра. В центъра на таблото се намира, който представя по маловажна информация. Когато се свърже с облак чрез смартфон, информационния дисплей, благодарение на изкуствен интелект, може да прави препоръки за водача според неговите хобита или интереси, което се определя от информацията в облака.

Освен това, задното и странични огледала са заменени от камери с висока резолюция и екрани. Дисплеят изпълняващ функцията на огледало за обратно виждане е монтиран в горната конзола, а мониторите за страничните огледала са изведени от двете страни зад волана.

За разлика от предното стъкло, компонентите, които задвижват еX са по-реалистичен поглед в бъдещите спортните кросоувъри. Под купето е монтирана батерия, за която японският автомобилен производител казва, че е с "висока производителност" и "висок капацитет." Батерията захранва два електрически мотора, които задвижват на всички колела на концепцията. Въпреки, че Mitsubishi не дава никакви данни, казва, че батерията може да задвижва колата в продължение на 400 км.

Кросоувъра предлага просторна кабина със стандартни поставени отпред панти на предните врати и отварящи се назад задни врати. Без централна колона, пътниците получават лесен достъп до кабината.

Предната част на концепцията еX е с характерната за новите модели на Mitsubishi решетка. Хик-образната и форма прелива във високо поставените дневнисветлини и мигачи, които правят колата лесно видима за пешеходци. Точно под тях са фаровете, които се монтират ниско да не заслепяват насрещно движещите се автомобили.

Последната забавна новост при еX е компонентите с гумено покритие по предницата. Защо Mitsubishi покрива някои предни части с гума? Те казват, че тези компонентиса предназначени за ограничаване на щетите "където е възможен контакт с хора или препятствия".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване