10/11/15 11:44
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов отказа да коментира поведението на Сидеров, бил от опозицията


Премиерът Бойко Борисов отклони очакванията на журналисти да коментира поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който в нощта на петък срещу събота се замеси в скандал на централна софийска улица.

При откриването на храм във Владая, на което присъства, Борисов поясни, че не толерира подобно поведение, но не би искал да дава оценка на поведението на лидер на опозиционна партия.  Освен това Борисов иска да избегне и обвиненията, че е повлиял на разследването, съобщи БТА. 

Вчера прокуратурата съобщи, че ще поиска свалянето на имунитета на Сидеров, когото възнамерява да обвини в хулиганство заради насилие над полицай. Според самия Сидеров той получил сигнал, че в магазин тип "клек-шоп" на ул. "Г. С. Раковски" се продават контрабандни цигари и наркотици и отишъл на място, за да попречи на това като извикал и полицията. Вместо да се намесят обаче, полицаите прикривали нарушението. Според очевидци обаче Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов се държал грубо с продавачите и гражданите, използвал сила срещу тях, пропъждали клиентите, блъскали и полицаите.

Има начини да се правят проверки, няма сигнал, който да е дошъл по линия на ДАНС или МВР, който да не е проверен, каза днес Борисов.

По думите му в борбата с контрабандата и акцзините стоки резултатите са много видими и могат да се проверят. "С радост бих отишъл в такъв магазин с него, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин, а ще ангажираме службите, ще отидат, ще затворят, ще проверят, ще докажат, или няма да докажат", каза Борисов и призова парламентът и прокуратурата да преценят какво да направят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване