10/11/15 09:26
(http://www.klassa.bg/)

България осъжда остро терористичния атентат в Анкара

 В съболезнователни телеграми президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов категорично заявяват, че страната ни осъжда атентана в Анкара, отнел живота на над 90 души и ранил над 200.

Според държавния глава е недопустимо мирна демонстрация да бъде превръщана в трагично събитие. Президентът призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми. Използването на насилие е недопустимо, посочва Плевнелиев в телеграма до турския президент Реджеп Ердоган. Президентът на България изказва съболезнования към семействата на загиналите в този кървав акт и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при атентата. Росен Плевнелиев се надява организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона.

Министър-председателят Бойко Борисов също изпрати съболезнователна телеграма до турския си колега Ахмед Давутоглу. Премиерът е категоричен, че страната ни осъжда този жесток акт, отнел живота на десетки невинни турски граждани.

„Това трагично събитие е още един повод да обединим усилията си в борбата срещу тероризма, който няма добро и лошо лице, религия и националност“, допълва министър-председателят на България. Той изразява пред своя колега убеждението си, че вдъхновителите и изпълнителите на това престъпно деяние ще бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона.

От пресцентъра на Министерството на външните работи заявиха, че проверяват дали сред жертвите и ранените в експлозиите в Анкара има български граждани. От там поясниха още, че са във връзка с всички местни власти. По-късно през деня от МВнР потвърдиха, че няма данни за пострадали или ранени български граждани при експлозиите в Анкара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване