10/11/15 20:10
(http://pik.bg)

Георги Ковачев: "Народен съюз" И ГЕРБ ще са на балотаж на 25 октомври във Варна

Георги Ковачев: "Народен съюз" И ГЕРБ ще са на балотаж на 25 октомври във Варна

Кандидатът за кмет на КП "Народен съюз" във Варна Чавдар Трифонов ще бъде на балотаж със сегашния кмет на общината Иван Портних от ГЕРБ. Тази прогноза направи депутатът от КП "Народен съюз" и от ГД "БРБ" Варна и член на бюджетната и антикорупционна комисия в парламента Георги Ковачев в предаването "Беновскапита" по Радио К2.

В община Варна КП "Народен съюз" е в коалиция с Реформаторския блок и ВМРО.
Силната страна на общия кандидат за кмет Чавдар Трифонов е, че може да му се има доверие, подчерта народният представител и добави, че той самия лично чувства и усеща това доверие. "Вижте формациите, които стоят зад него и посланията, които той праща", призова Ковачев.
Целта на "Народен съюз" е Трифонов да получи достой но място в местните избори и това ще стане благодарение на балотажа, на трите големи формации и на още няколко по-малки партии, които стоят зад него и не са за пренебрегване, прогнозира политикът.

Той направи коментар и на досега действащия кмет във Варна Иван Портних от ГЕРБ като го нарече "невидимия кмет". Причината за това определение е, че кандидатът за кмет на управляващите не се появява и не участва в преки диспути с опонентите си. Ковачев посочи, че за последните две години във Варна има видими резултати и постигнати успехи и се учуди, Иван Портних не излиза да заяви, че това е негова заслуга, а се крие от общността.

КП "Народен съюз" ще се яви на местните избори в приблизително 180 общини и ще се стреми да спечели поне 70-80 хиляди гласа на местния вот.

Относно предстоящото обсъждане и гласуване на бюджет 2015 в Народното събрание Ковачев посочи, че финансовия термин за справедлив бюджет е консолидиран.

"Справедливост означава да няма натоварване в отделни системи и в крайна сметка да няма знак минус и да не раждаме дефицит. Веднага след изборите започват консултациите. Това, което знаем до момента, че има два приоритета- инфраструктура и образование. За мен е учудващо инфраструктурата да е приоритет. Това е задължение да се прави", каза депутатът. Той поясни, че в момента има дефицит от приблизително 3%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване