10/11/15 12:18
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева: Ние сме на 8 място в усвояването на европейски средства благодарение на правителството на Борисов

Кристалина Георгиева: Ние сме на 8 място в усвояването на европейски средства благодарение на правителството на Борисов

Благодаря на правителството, че довърши започната работа. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която присъства на инспекция на депото за отпадъци край Перник, предаде „Фокус”.

„Преди година фондовете бяха спрени и само с решителността на това правителство, ние можем да правим живота на хората по-добър”, добави тя. Георгиева подчерта, че усвояването на европейските фондове не означава само да се реализират проекти, а и работни места за хората.

„40 души от региона ще работят. Много позитивни за отзивите как работи България”, коментира тя. Георгиева изтъкна, че се гордее, че страната ни е между водещите в усвояването на европейските средства. „Ние сме на 8 място в усвояването благодарение на правителството, а до преди година бяхме на опашката”, подчерта Кристалина Георгиева.

Според нея е изключително важно местното ръководство да предлага добри проекти и увери, че те ще бъдат подкрепени. „България е най-големият нетен бенефициент, най-много получава спрямо това, което дава в ЕС, но допреди една година нищо не означаваше, защото не усвоявахме парите”, поясни тя.

За водния цикъл на Перник тя посочи, че в новия програмен период има много добри проекти, предложени от България. „Смятам, че шансовете са много добри. За тези седем години имаме 32 млрд. лева, които да усвоим от ЕС”, каза още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване