10/11/15 09:02
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

 Подготвя се протокол за сваляне имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров. Това каза на брифинг в Съдебната палата Христо Динев – градски прокурор на СГС, предаде „Фокус”.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обясни, че се води разследване за хулиганство и става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с особена дързост и цинизъм, съпроводени срещу орган на властта. По думите й до настоящия момент са разпитани 15 свидетели, чиито показания сочат, че двете основни деяния са свързани с блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина.

„В процеса на осъществяване на полицейската дейности ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор“. Това заяви на извънредния брифинг в Софийски градски съд старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. „Експертизата е добавена към досъдебното производство. Предстои да се извършат процесуално следствени действия“, допълни Маринов.

Докато течеше брифингът,  Сидеров повтаряше, че и МВР, и прокуратурата изкривявали истината и прикривали контрабанда на цигари и нелегална продажба на наркотици.

Случката

Както по-рано ви информирахме, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров стана главно действащо лице в шумен среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари в София. Според информация от телевизионните репортажи на bTV и Нова Волен Сидеров и Десислав Чуколов спрели пред "клекшоп" в близост до НАТФИЗ на ул. „Раковски” и заявили, че вътре има алкохол и цигари от контрабанда и дори наркотици. Малко по-късно около мястото се събрали доста хора, а собствениците на магазинчето опитали да заснемат с телефон разправията, но Сидеров не им позволил. Дошли патрулки и полицаите се опитали да усмирят двете страни.

Свидетел на инцидента твърди, че политикът е бил пиян и е проявил агресия към собствениците на магазина.

Сидеров пък обяви, че не е минал случайно покрай магазинчето, а е имал сигнал за незаконната му дейност. „Не знам защо тези хора не са проверени и арестувани за безакцизните стоки, с които търгуват, а се занимавате с мен”, обърна се към журналистите лидерът на „Атака”.

Проверките на Сидеров, повиканите полицаи и разследващи продължи до 4:30 ч. през нощта.

Действията на МВР и Прокуратура

От полицията съобщиха, че около 22:30 часа снощи, на телефон 112, е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на софийската улица. Полицейски екипи от столицата са се отзовали на сигнала , като на място са предприети действия по опазване на обществения ред, съобщи сайтът на МВР.

Софийската градска прокуратура първоначално образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулигантство, информираха от там. Разследването, за което е уведомен и главният прокурор, се води срещу неизвестен извършител, тъй като в инцидента снощи е участвал Волен Сидеров, а той е с депутатски имунитет.

Последствията

Служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект и не са открили нерегламентирани стоки.

От пресцентъра на партия "Атака" пък изпратиха писмо, в което заявяват, че ще съдят всички, които тиражират клевети по адрес на Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

"Партия "Атака" ще съди всички журналисти и техните медии, които разпространяват лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов, във връзка със скандала, в който бяха забъркани умишлено малко преди местните избори председателят и заместник председателят на партията", написаха от партията в специално писмо до медиите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване