10/11/15 17:38
(http://pik.bg)

Условна присъда за рецидивист, който едва не уби бургазлия след кърваво меле с брадви и ножове

Условна присъда за рецидивист, който едва не уби бургазлия след кърваво меле с брадви и ножове

С условна присъда се размина рецидивист от Бургас, който едва не закла свой съсед от ж. к. „Изгрев“ след кърваво меле с брадва и нож пред бл. 29 А в края на март миналата година. Тогава след скандал 35-годишният Станислав В. заедно със своя авер Момчил М. нападнали бургазлиите Петър А. и Андон П. Това предаде Флагман.бг.

Въоръжен с брадва и нож Станислав започнал да мушка в корема и рамото 35-годишния Петър. Бургазлията пострадал тежко след касапницата, като пробожданията довели до разкъсване на черния дроб и на прав коремен мускул. Хирурзите от МБАЛ-Бургас направили чудеса, за да спасят живота на младия мъж.

Бургаският районен съд признава Станислав за виновен за кървавото меле и приема, че тежките наранявания водят до „постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота“. За това брутално деяние магистратите налагат 3-годишна условна присъда на касапина, който е криминално проявен и осъждан. Но според данните по делото се води реабилитиран, тъй като е изтърпял наказанието си. Неговият авер Момчил М., който също е бил въоръжен - с остър сърп, не е привлечен като обвиняем по делото. Съдът дори връща оръжието на добре познатия на полицията 29-годишен мъж.

Станислав ще трябва да заплати и 15 000 лв. обезщетение на жертвата си, както и разноските по делото. Сумата е много по-малка от исканите 80 000 от сериозно пострадалия Петър. Присъдата пък е минималната, предвидена по чл. 128 от НК, според който за подобно зверство Станислав можеше да лежи и 10 години зад решетките.

Решението по всяка вероятност ще бъде обжалвано пред Бургаски окръжен съд.

Припомняме, че нападенията с хладно оръжие все по-често стават средство за разчистване на сметки в Бургас. Според разследващи почти всеки криминално проявен в морския град се разхожда въоръжен с нож и дори с мачете.

Най-пресният пример е от началото на юли тази година, когато пуснатият в отпуск затворник Георги Бабата наръга 17 пъти 27-годишната Галина Георгиева пред дома й в ж. к. „Славейков“. Младата жена оцеля по чудо, а извергът ще бъде съден за опит за убийство. Той обаче ще отърве доживотния затвор, тъй като се призна за виновен и поиска делото му да се гледа по съкратената процедура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване