10/12/15 22:06
(http://www.klassa.bg/)

Бедност и богатство дават Нобел за икономика

 Изследвания на взаимовръзките между потреблението, бедността и благосъстоянието помогнаха на шотландско-американския икономист Ангъс Дийтън да спечели Нобеловата награда за икономика за 2015 година. Работата на Дийтън е ключова за определяне на държавната политика в някои страни – икономистът се опитва да обясни икономическите решения на индивидите, най-вече как хората избират да похарчат доходите си, и как обществата измерват и анализират благосъстоянието и бедността. Отличието за икономика е последната Нобелова награда, обявена за текущата година.

Намаляването на бедността в бедните страни е ключово за ограничаване на продължаващата мигрантска криза, заяви Дийтън. Според мен намаляването на бедността в бедните страни ще разреши проблема, но не за много дълго, каза лауреатът. По думите му притокът на бежанци и имигранти в Европа е резултат от стотици години неравно развитие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване