10/12/15 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Волейболистите са на 1/4-финал на европейското!

 България победи Холандия с 3:2 (29:27, 20:25, 28:26, 23:25, 17:15) в невероятно драматичен двубой, изпълнен с изключителни обрати и инфарктни ситуации. В препълнената за поредн път зала "Арена Армеец" момчетата на Пламен Константинов далеч не изиграха най-добрия си мач, но отново показаха непремирим дух и воля за победа. Това бе трети пореден успех за нашите след "чистата" победа над Германия и тази с 3:2 над Чехия вчера, с което завършихме на първо място в групата и си осигурихме директно класиране на 1/4-финала, който е сряда от 20:45 ч.  Там съперник на българите ще бъде победителят от плейофния двубой Германия - Белгия, който е във вторник. 

Най-напрегнатият момент в мача дойде във втория гейм при 16:13 за нашите, когато либерото Теодор Салпаров получи разтежение на бедрото и трябваше да напусне терена. Като второ либеро за мача обаче бе записан разпределителят Андрей Жеков, който има контузия и трябваше да бъде съхранен. За да може Владислав Иванов да поеме ролята на либеро, бе необходимо да се обяви официално, че травма има и Жеков. Така Теди и Андрей бяха извадени от мача. Холандците веднага реагираха на ситуацията, като споровете около процедурата продължиха около 15 минути, през което време мачът бе прекъснат. В крайна сметка бе разрешено на Иванов да играе на поста либеро, но разправиите се отразиха на нашите и холандците успяха да обърнат развоя на мача в своя полза. 

 

Владислав Иванов дори започна като либеро със светлоотразителна жилетка.
Владислав Иванов дори започна като либеро със светлоотразителна жилетка.

 

Реализатор №1 за победата на България отново бе капитанът Владимир Николов, който отбеляза и последната точка и завърши двубоя с общо 27 точки. Николай Пенчев добави 15 точки.

„Щастлив съм, че спечелихме групата. Ще си спестим един мач. Малко ни идва в повече този малшанс, който ни преследва. Теди Салпаров усети разтежение. Положението с Ники Николов е същото. Андрей почувства болка онзи ден. Ще се опитаме два дни да ги възстановим - коментира Константинов. - Трябва да се проявява търпение в такива мачове. По-важното бе да не мислим за някои ситуации, които не сме ги отиграли правилно, а да мислим напред“, добави треньорът.

„Успяхме да издържим, независимо от тежката ситуация. Показахме характер. Ние задължително искахме да спечелим. Холандците си свършиха работата, за която бяха дошли и играха разкрепостено. Определено при нас имаше напрежение“, каза още Пламен Константинов.  

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване