10/12/15 06:10
(http://www.klassa.bg/)

Всички имоти на КТБ се прибират от държавата

 

Премиерът се дистанцира от клеветите по свой адрес

„Фондът за гарантиране на влоговете в банките и Министерството на финансите няма да оставят нито един имот от КТБ да отиде на друго място. Всичко ще бъде и се прибира в полза на държавата.“ Това увери вчера премиерът Бойко Борисов, с което опроверга измислиците на забегналия в Белград бивш банкер Цветан Василев. Преди дни в интервю пред новия си личен пиар Люба Кулезич мажоритарният собственик на фалираната КТБ обяви, че активите на банката се „оттичали“ в различни посоки. И влезе в ролята на месия, като лансира „спасителен план“, зад който обаче прозира меракът му за втори грабеж на трезора.

„Едни ме упрекват, че по време на управлението на предишното правителство сме работили така, че да сме в услуга на Цветан Василев. Други сега казват, че не сме били. Да влизам в тези спорове, няма смисъл дистанцира се Борисов от клеветите по свой адрес. Той подчерта, че единствената истина е, че се полагат огромни усилия да се защити банковата система от интервенция. „Винаги има натиск върху борда и системата. Затова държавата се намесва там, където има нужда, с капитали, за да задържа системата спокойна. Това сме правили винаги, правим го и сега“, уточни премиерът. И изрази надежда, че по отношение на КТБ независимата съдебна система след това ще вземе решение, което да защити интереса на държавата
Във връзка със замесването на името му в схемата „Буда” Борисов подчерта, че на хората, които говорят това, не им прави чест. „Бил съм ръководител на тези служби, за какво ми е да им донасям?”, попита риторично министър-председателят.

Борисов коментира и поредния скандал, в който лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се замеси в петък вечер, заради който му бе поискан депутатският имунитет. „Не мога да толерирам такова поведение, но тъй като е опозиционна партия, не бих искал да се изказвам по този случай и да давам оценка”, лаконичен бе премиерът. Става въпрос за среднощния екшън в близост до НАТФИЗ, при който Сидеров и дясната му ръка в партията Десислав Чуколов бяха основни герои. Двамата се изпокараха със собствениците на магазинче, като обявиха, че в него се продават наркотици и цигари без бандерол. Впоследствие депутатите бяха обвинени, че са раздавали удари и шамари, включително и на полицай. Народното събрание ще вземе решение по поискания имунитет на Сидеров едва след вота, тъй като в момента е във ваканция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване