10/12/15 09:43
(http://pik.bg)

Ген. Христо Григоров, кандидат на ПП АБВ за кмет на Сливен: Един от фундаментите на политиката на АБВ е грижата за младите хора

Ген. Христо Григоров, кандидат на ПП АБВ за кмет на Сливен: Един от фундаментите на политиката на АБВ е грижата за младите хора

Един от фундаментите на политиката на АБВ е грижата за младите хора – да им се даде възможност да се върнат в България и в по-малките населени места и там да работят, да живеят и да отглеждат децата си. Това коментира в дискусионното предизборно студио на bTV ген. Христо Григоров, кандидат на ПП АБВ за кмет на Сливен. Началото на това трябва да бъде положено с ограничаване на злоупотребите във властта както на национално, така и на местно равнище. В контекста на община Сливен ген.

Григоров подчерта необходимостта от прозрачност на разходваните средства. Той смята, че активното участие на гражданите и гражданските организации в решенията на общината е начинът да се ограничат злоупотребите с разхода на общински средства и с възлагането на обществени поръчки.

В дискусия за малцинствения проблем в региона, ген. Григоров бе категоричен, че въпросът в Сливен е сериозен, но далеч не се отнася само до тази община. Като бивш началник на районното управление на МВР, кандидатът на АБВ  за кмет на Сливен посочи, че липсата на държава и държавна политика, когато става въпрос за ромите, е основният фактор за задълбочаване на кризата и създаване на огнища на криза.

В дискусия за бежанските вълни към страната ни и евентуално задълбочаване на проблема, ген. Григоров коментира, че въпросът с бежанците е първо европейски, след това е републикански и след това като проблем може да дойде и до самите общини. По тази причина и решението, и генезисът трябва да се търсят в глобален мащаб. Той е категоричен, че страната ни ясно трябва да заяви позиция по темата и да се съобрази с възможностите си да поеме бежанци на своя територия.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване