10/12/15 21:56
(http://www.klassa.bg/)

Дизайнер съчетава природа и технологии в дрехите си

 Модния дизайнер Айрис ван Херпен е един от пионерите на 3D-печатната конфекция и нейните проекти са всичко друго, но не и обикновени. Дрехите й интегрират не само 3D печат, но и интерактивни елементи, като дрехи, които имат за цел да увеличат движенията на тялото или такива, които реагират на допир със звук.

 

 

Най-новата й колекция, Quaquaversal, беше представен по време на Парижката седмица на модата.
За колекцията пролет / лято 2016 г., ван Херпен казва, че е била вдъхновена от живите дървени мостове в Индия и места където природата и архитектурата се съчетавт.

"Красивия потенциал на растенията и други организми да образуват жива архитектура ме вдъхнови да направя колекция, която е оплетена като лабиринт около тялото", пише тя на сайта си.

"Вдъхновението идва от начина, по който растенията и корените им растат и как корени са били използвани, за да растат живи мостове в горите на Индия. Тази традиция на отглеждане на мостове ме вдъхнови да превизиолизирам процеса си при правенето на дреха."

Колекцията включва дантела в много форми: сребърна дантела, гола дантела, кожена и прозрачна дантела, украсени със Сваровски керамични и кристални камъни. В същото време, обувките са създадени в сътрудничество с базирания в Лондон дизайнер на обувки Finsk, и са изградени върху тънка колона за да пресъздадат илюзия за ходене по въздуха.

 

 

 

 

Докато моделите представяха на подиума колекцията в центъра на шоуто беше актрисата Гуендолин Кристи, известен с участието си в "Игра на тронове" и в предстоящите "Междузвездни войни: Епизод VII - The Force Awakens".
 

 

 

 

 

 

Тъй като тя лежеше на издигната платформа, кръгъл рокля беше изтъкана около тялото й. В този процес на живо, участваха комбинация от 3D печат, лазерно рязане и ръчно тъкане. склупторът Йолан ван дер Вил е създал трите скулптурни форми, които се издигаха над Кристи, сплитаха мрежа, която се разтилаше около нея.

 

 

"Работа на Ван Херпен разкрива тайните структури на нашето съществуване, даващи ни многоизмерно усещане за това какво е да си жив, това е изследване на миналото, настоящето и бъдещето във всичките му първични и митологични форми," каза Кристи, който преди това беше модел на Вивиан Уестууд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване