10/12/15 11:09
(http://pik.bg)

Информационни табла монтира АПИ на ключови участъци край Симитли

Информационни табла монтира АПИ на ключови участъци край Симитли

Информационни електронни табла монтира АПИ на Е-79 и път II-19 в района на Симитли, на тях ще се публикува информация с променливо съдържание,  съобщава БГНЕС. 

Първото е монтирано на входа на Кресненското дефиле, а второто на пътя Симитли-Предел-Банско-Гоце Делчев. На информационните табла ще се публикува актуална информация за състоянието на пътя, дали е затворен или отворен прохода Предел, дали има наложени ограничения за МПС и друга информация.
На таблото на входа на Кресненското дефиле ще се публикува информация за проблеми в участъка, дали има паднали камъни и дали Е-79 е затворен за движение.

На няколко пъти през последните години дефилето бе затваряно за часове поради тежки катастрофи или свлачища.

Наличието на таблото ще предотвратява във втория случай струпване на тирове в Креснеското дефиле, което затруднява възобновяването на нормалния трафик.

Информационните табла заместват табелите, на които обикновено се сменяваше информацията за прохода Предел от типа: отворен/затворен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване