10/12/15 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: България е зависима от Турция за бежанците

 България е зависима от Турция за бежанците, ако не влагаха толкова усилия да ги задържат на тяхна територия, щяха да дойдат на нашата граница. Изпратих съболезнования на турските колеги. Нестабилността на региона, за която винаги сме говорили, предупреждавали, тревожили, е факт. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти във връзка с атентата в Турция, предаде Агенция „Фокус”.
„Изграждането на нови храмове е само за душата на хората. Това е стабилност на държавата, морала, хората”, добави Борисов.
Той припомни, че нееднократно е благодарил на всички политически партии в парламента независимо дали са управляващи и опозиция, тъй като спомагат за стабилността на България в региона. „Вижда се колко е тежък този регион. Неслучайно Доналд Туск го каза в Турция какво е положението: предстоят избори, атентати бежанци”, коментира той.
Министър-председателят беше категоричен, че нашата позиция за зона за сигурност ще бъде защитавана и в ЕС. „Не че е толкова сложно да го предложим. Просто нормално е хората, които имат безспорен проблем в Сирия да стоят близко до своята територия и да се завърнат”, поясни Бойко Борисов и уточни, че затова ще настояваме това да се случи, както и за подпомагане на Турция от ЕС за парите, които харчи за 2 млн. бежанци.
За предстоящата среща с Ахмет Давутоглу, който на 14 – 15 организира конференция , Борисов разказа, че в този случай България е много зависима от Турция. „Това е нещо, за което България е зависима от Турция, ако турският премиер не влага толкова усилия да задържа бежанците на тяхна територия, те ще дойдат на нашата граница. Обещах му да отида за един час”, каза още министър-председателят. „След това в парламента в Брюксел е изложено най-старото съкровище, където ще дойде цялото ръководство на европейските институции да засвидетелства уважение към нашата история”, подчерта той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване