10/12/15 13:20
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! Скандал! От "Атака" изригнаха: Съдия Райкова дава ход на дело срещу Сидеров без адвокатска защита!

ПЪРВО в ПИК! Скандал! От "Атака" изригнаха: Съдия Райкова дава ход на дело срещу Сидеров без адвокатска защита!

Днес, съдийката Мариета Райкова, която гледа делото „Варна“ срещу Сидеров допусна тежко процесуално нарушение, недопустимо в практиката на съд от този ранг – Софийски градски съд, твърдят от партия "Атака".

Вижте позицията на партията, изпратена в писмо до медиите:

При предишно гледане на делото на 10 юли бе определена датата за днешното заседание – 12 октомври 2015 г. от 9.30 ч.

Подсъдимият Волен Сидеров бе още в 9.15 ч. в Съдебната палата и даде в продължение на 30 минути интервюта за всички медии. Час и половина след определения от съдийката час за старт на делото, все още участниците не бяха поканени в зала и не беше ясно дали делото ще се състои.

Според българското законодателство подсъдимият има право да се защитава лично. Това негово право е неприкосновено. Също така според българското законодателство не може да се даде ход на дело без присъствието на защитниците на подсъдимия в съдебната зала. След като Сидеров чака час и половина да започне делото срещу него той си тръгна от Съдебната палата. Съдийката Мариета Райкова даде ход на делото въпреки, че дори прокурорката Зорница Таскова потвърди, че не е редно да се нарушава неприкосновеното право на подсъдимия да се защитава.

Лично и че не възразява делото да се отложи. Съдийката Мариета Райкова наруши закона и втори път с това, че проведе разпит на 6 свидетели без присъствие на защита от страна на Волен Сидеров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване